divendres, 12 d’agost del 2011

A Gallup tot el dia - 12 d'agost de 2011

Iniciem un nou dia amb les expectatives molt altes. L'agenda del viatge estava marcada per coincidir amb el POW WOW que s'organitza cada any en aquestes dates a Gallup.
Una cerimònia tribal india plena d'espectacles, a unes 5 milles a l'est de Gallup, en el Red Rock.
L'entrada costa 10 dollars si es vol anar al matí. A partir de les 16h l'entrada es "free".
Dances, cançons, rodeos i paradetes de souvenirs indis. Una mica de tot sense ser res de l'altre món.

I ja se sap, quantes més il·lusions es fan més difícil és complir amb les expectatives. Potser per això el Pow Wow ens ha acabat semblant una fireta d'indis i cowboys en la recerca del turista amb les butxaques plenes de diners.
L'espectacle és bo però cal assistir-hi amb intel·ligència. Per començar no s'ha de fer cas dels horaris d'inici dels shows. De vegades van amb "l'hora india" (segons una de les organitzadores de l'esdeveniment), que ve a ser "l'hora que ens sembli més convenient".
Per altra banda, els espectacles de major interés són a la tarda i el matí queda una mica desert, tan sols destinat a la venda de collarets i polseres a les botigues improvisades en taules sota toldos.
Si es vol assistir al rodeo cal anar a les 13h. i "pagar" 10$ més. Això si un és legal i segueix les indicacions, perquè a la porta del Rodeo ningú demana cap mena d'entrada. Així que millor estalviar-se aquests 10$.

A la tarda continuen els espectacles, les danses i cants tradicionals, les cerimònies religioses, etc.


Empalagats de tanta cerimònia marxem aviat tot i que ens diuen que el show de les 20h és molt bo.
Sigui com sigui aquest show, marxem.

Les fotos del dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada