dimecres, 3 d’agost del 2011

D'Springfield (Missouri) a Tulsa - 2 d'agost 2011

Sortim d'Springfield (Missouri) en direcció Carthage per la 66. Trobem una gasolinera històrica (ara tancada) regentada per un home amb moltes ganes d'explicar històries. És un nostàlgic de la 66 ruta que s'està en la seva garita esperant turistes. Guarda records de tota mena. Ven llibres i guies amb fotografies de tots els llocs que es poden anar trobant.

Ens recomana una visita especialment. Un lloc al que seria impossible arribar per casualitat. No està situat a peu de carretera com moltes de les atraccions turístiques. És el RED OKC II. Un petit poblat reformat on hi viuen algunes famílies entre records dels anys en que la ruta era molt transitada. Benzineres, cotxes, carruatges i també algunes reproduccions de cases i locals com l'església o l'Ajuntament. Val molt la pena passar a fer un tomb.
Si aneu amb GPS cal dir-li que us porti a la cruïlla de KAFIR rd amb la CR 130.

A l'entrada de Carthage es pot fer la fotografia a un "cotxe volador". Està situat al costat d'un taller d'automòbils que veu passar a turistes mentre ells fan la seva feina rutinària.

Seguint cap a Joplin per la 66, cal anar buscant els cartells que indiquen la ruta històrica, trobem un cinema per a cotxes a l'aire lliure. És de dia i no està obert però l'entrada costa 10$/adult i 3$/cotxe.
A Joplin es pot fer una volta en cotxe pels carrers Madison, Zora, Eureka, Euclide. Hi trobareu una bonica urbanització típica americana.
Canviant d'estat, a Kansas, cal parar a GALENA. El poble en el que es van inspirar els de la Pixar per escriure CARS. Allà és imprescindible aturar-se a la botiga/Bar de "4 WOMAN on the Road". Podreu fer-vos la foto amb la grua de la pel·lícula, l'inestimable amic del protagonista de la pel·lícula.

Continuant per la carretera arribareu a BRAXTER SPRINGS (poble on Bonnie & Clyde van ser atrapats després d'haver atracat un banc i viure amagats un temps).
En el visitor Center, a la 66rd amb la 10th. És una petita botiga amb tota mena de souvenirs on podreu, a més d'informar-vos, signar en una de les seves parets.
El Cafe on the route and Little Brick inn" és un local també ambientat en la ruta on es pot dinar uns plats molt generosos a un preu més que assequible, 6/7$.

Al davant d'aquest local podeu comprar unes botes, barrets i cadires de muntar d'autèntic cowboy.

Ja a l'estat d'OKLAHOMA, direcció Tulsa, passem per Qwanda, Chelsea (on es pot parar a fer unes fotos a una de les moltes botigues de souvenirs que té la ruta, al costat d'un Drive inn). Està a la mateixa 66rd direcció East.

A Catoosa, també circulant per la 66rd, trobem la BLUE WHALE (Balena Blava). Un petit estanc d'aigua molt i molt bruta amb una enorme balena que està habilitada amb uns tobogans que es deurien utilitzar per banyar-se quan l'aigua era neta. Actualment el bany està prohibit per raons de salubritat.
Si arribeu a Catoosa per la I240 heu de pendre la sortida 240.

A Tulsa escollim el Dessert Hills Motel com a destí final. 45$, taxes incloses. Wifi a l'habitació. Situat a la 66 West a 10Km del Downtown de Tulsa.

LES FOTOS DEL DIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada