divendres, 12 d’agost del 2011

De Monument Valley a Gallup - 11 d'agost de 2011

El matí ha començat a les 5.30
La nostra guia ha sortit de la seva furgoneta i ens ha despertat a tots. La sortida del sol ens espera.
Sense temps per fotos hem recollit i pujat a la furgo. El sol ja surt.
I un cop acabat l'espectacle fem el darrer passeig per les interioritats del desert. Un desert amb sorpresa, hi ha un riu.
El recorregut s'acaba amb una foto de grup i l'esmorzar. Un continental breakfast amb cereals, sucs, café i algunes peces de fruita.

El dia 10 d'agost amb els Indis Navajos ha estat memorable. El recorregut per National Park Monument Valley és, possiblement, el millor que es pot fer als EE.UU. Això sí, ha de ser un recorregut complert.
En el mateix parc nacional només hi ha dos opcions de passar la nit. Una en l`hotel "The View" (cal reservar amb més d`una any d`antel.lació) o en una Hogan en mig del desert, fent la reserva a través de l'agència Thailanders Simpson's.
Altres opcions són fora del parc. A un milla de l'entrada hi ha Bed and Breakfast. Sino, els motels més propers són a Mexican Hot (45' direcció Est) o Kayenta (45' direcció Sudoest). En tots dos casos trobar habitació no serà fàcil.
Però abans de marxar de Monument Valley... s'ha de cavalcar. Un tour d`una hora a cavall per Monument Valley costa entre 60 i 70 dollars, segons la capacitat de negociació i regateig que cadascú tingui. I es que als EE.UU. el preu no el posa només el venedor. Qui compra té molt a dir.
El tour es pot comprar al davant de l'hotel "The View" però també n'hi ha per l'interior del Parc.

Un cop feta la broma de John Wayne, ens dirigim cap a Gallup novament.
Pel camí ens aturem al Chelly Canyon. Com "tot" en aquest pais, a les 17h tanquen. Això de que els EE.UU. viuen en un "non stop" només és aplicable als negocis de les grans ciutats com NYC o Los Angeles.
Per arribar al Chelly Canyon des de Monument Valley cal agafar la carretera direcció Kayenta.
El dia l'acabem com l'hem iniciat, contemplant el sol. En aquesta ocasió volem veure com s'amaga i això coincideix amb la carretera 264 Est, entre Ganado i Tse Bonito, i l'inici d'una pluja que acabarà en tormenta.


Finalment, i sota un pluja important, arribem a Gallup on el Motel Super 8, amb piscina i llit extra gran ens espera.

Les fotos del dia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada