dilluns, 8 d’agost del 2011

D'Albuquerque a Grants - 8 d'agost de 2011

L'inici del matí no ha estat gaire afortunat. Seguint les indicacions d'uns dels llibres amb el que ens guiem, hem anat a buscar el ROUTE 66 DINNER (1405 NE Central Avenue, Albuquerque) amb l'objectiu d'esmorzar. Però resulta que de dilluns a divendres el local l'obren a les 11am.

Així que hem hagut de buscar una alternativa. L'hem trobat al MILTON'S, a la mateixa Central Avenue. 2 White Toast, one pancake and one cofee, per 5'50$.


Tot seguit hem recollit les maletes del Motel Dessert Inn i hem anat a rentar roba (Laundry) al davant mateix del Motel (al Nord de la Central Avenue). Un sobre de sabó, 0'75$. Suavitzant, 0'75$. La rentadora, 2$. L'assecadora, 0'25$ per cada 8'. Hem hagut de fer més de 30' d'assecat.
El “Laundry” és una sala plena de rentadores i assecadores on la gent arriba amb sacs plens de roba bruta i neteja la seva roba mentre passen l'estona llegint, connectats a internet, jugant a les màquines que hi ha a la sala o xerrant amb algú altre.


Amb la roba neta, ens hem dirigit al “Old Town” d'Alburquerque. Una zona que conserva l'essència dels seus inicis quan per allà el 1700 els espanyols van conquerir aquests territoris. Com a Santa Fe, el color de les façanes és marronós i amb un accentuat aspecte mexicà. Paga força la pena passar-hi una estona passejant pels seus carrers.

Després de dinar en el Red Rock Café (bar grec i galeria d'art, tot en un) en el mateix Old Town, hem fet via cap a Grant passant primer per Acoma Pueblo. La sorpresa (negativa) ha estat que en aquest poble no es pot arribar en cotxe perquè un indi Acoma no et deixa passar. S'ha de deixar el cotxe a la vall de les muntanyes i contractar una visita guiada que costa 20$ per persona. El problema afegit per nosaltres ha estat que el poblat està obert als visitants de 9am fins les 5pm. Nosaltres hem arribat a Acoma Pueblo a les 17.30h. La lectura positiva és que ens hem estalviat 40$. Les visites són en rigorós anglès i nosaltres amb l'anglès no som massa rigorosos. Per cert, les fotografies i els vídeos estan prohibits en el territori dels indis Acoma.
Nosaltres ens ho hem passat una mica pel "forro".


Així doncs hem reprès el camí cap a Grant, destí final del dia.
Al Motel 6 (45$, taxes incloses, més 3$ d'internet) és on passarem la nit.

Demà ens espera “Elmalpais” i l'arribada a Gallup.

LES FOTOS DEL DIA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada