dimarts, 9 d’agost del 2011

De Grants a Gallup - 9 d'agost de 2011

Desprès de dormir al Motel 6 de Grants i d'una rebaixa en el preu per haver-nos tancat la piscina de bon matí, hem esmorzat "El Cafecito". Un bar a la carretera principal de la ciutat, Santa Fe Avenue, on a més de locals estan tots els motels haguts i per haver. En aquest bar trobareu una bona i extensa carta de  breakfast i molt bona atenció per part de les cambreres. Una bona part d'elles parlen espanyol.

La visita per Grants no té massa misteri. Una volta en cotxe i anar parant per fer les fotos del dia. Una parc, algunes vivendes degradades i d'altres en millor estat. Poca cosa més.


En sortir del Motel 6 hem comprovat definitivament que "qui no plora no mama". En el país de les reclamacions les queixes sempre funcionen. Avui al matí la piscina estava tancada per "problems" sense justificar. Ha estat protestar i rebre un "refund" de 7 dollars. Una misèria, sí però és una reclamació feta en anglès i amb èxit.
Tot sortint de Grants està El Malpais, un parc nacional molt i molt gran on es poden trobar algunes coses interessants només anant en cotxe. Les excursions a peu poden estar molt bé però caldria dedicar un temps que no tenim. El visitor center de El Malpais està a l'est de l`avinguda Santa Fe de Grants, en una carretera que queda tallada, sense sortida.

Per arribar al parc nacional de El Malpais cal agafar la I40 Est, exit 89 i agafar la 117 sud. Per aquesta carretera es pot fer una parada al "Sandstone Bluffs Overlook", on hi ha unes grans vistes. Una altra aturada a "La ventana Natural Arch".

La tercera aturada no cal. El "Lava Falls Area" està tancada a la circulació. Només es pot arribar a peu, uns 2 o 3 km de camí.
Per anar a "Bandera Crators Ice Coves" cal tornar a Grants. Allà s`agafa la I40 West, exit 81. I d'aquí en direcció El Morro s`hi arriba.
Aquesta part ens l'hem saltat per què volíem arriba a Gallup a una hora decent.
Camí a Gallup entre Thoreaud, exit 47 i Coolidge, exit 44 de la I40 ens hem aturat a fer la foto a dues coses que remarquen les guies.
La primera, "Herman`s Garage", una benzinera que data del 1931 (actualment tancada) i que va ser la primera de la Ruta 66 on hi havia un mecànic. A dia d'avui el mecànic encara hi és però no se jo si arreglen res. El lloc està ple de ferralla i estris abandonats.

Seguint per la Frontadge Road, la 66 no existeix en aquest tram, es troba el "Continental Divide Elevation". És el lloc de major altitud de la Ruta 66. A partir d`aquest punt de New Mexico els rius van cap a la desembocadura del Pacific o de l`Atlàntic.
Finalment, i en una hora record per al que estem acostumats en aquesta ruta, hem arribat a l'hotel "El Rancho" de Gallup a les 6.30pm. Un bany a la piscina, algunes fotos i a sopar.


LES FOTOS DEL DIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada