divendres, 15 de juliol del 2011

PREPARATIUS




El compte enrera ja ha començat.
Falten 9 dies, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1...

Els dies previs els gastem en els darrers preparatius. Després d'aclarir l'itinerari, que mai és del tot definitiu (ahir vaig trobar al google maps el poble en el que J.Lasseter es va inspirar per escriure "Cars" i per on passarem si el rellotge ens dóna una treva), els dies previs al vol BCN-frankfurt-CHICAGO els dediquem a ultimar detalls.

- Els VISATS d'entrada als EE.UU.
Des de fa uns mesos els EE.UU fan pagar una tarifa als turistes. En el nostre cas són 11$ + 4$ en concepte de despeses pel tràmit. Cal fer-se el VISAT amb 72h de temps abans d'arribar als EE.UU. S'ha de realitzar a través d'internet.

- 2000 dolars en bitllets. És molt? És poc? No sé, cadascú diu la seva i al final nosaltres decidim. 2000$ és el que el sr.BBVA ens està preparant.
- Visita a la llibreria Altair. Allà ens hem fet amb unes guies Lonely Planet de Chicago i Los Angeles. I amb una altra de la Ruta 66, en rigurós anglès (Road Trip USA, route66, de Jamie Jensen). No serà fàcil entendre què diu però ens va fer gràcia tenir-la.
- Llibretes de viatge. Una amb la portada dedicada a la Ruta 66. En ella anirem enganxant els tiquets de compra dels grans magatzems, supermercats, benzineres, motels, etc. Un recull exhaustiu que es convertirà en la guia de viatge del dia a dia.
- A la botiga MUJI, de Rambla de Catalunya, a Barcelona, ens hem fet amb una petita llibreta de fulls blancs i tapa flexible. Serà la llibreta de butxaca on anar anotant els petits descobriments que anem fent. Anotacions d'urgència que després traspassarem al bloc.
- També hem hagut de tramitar el "Carnet Internacional de Conducció". A la Campana de Barcelona ho hem tingut fet en mitja hora. La cua més llarga ha estat al carrer, esperant a que obrissin les oficines.
9'50 euros, una fotografia i el DNI són suficients. El carnet el fan a l'instant. Tràmit fàcil però molt necessari.
- El lloguer del cotxe als EEUU està fet des de fa molts dies. Per 670 euros tenim un Chevrolet Aveo (economy class). Però en aquest preu se li han d'afegir 500$ en concepte de trajecte únic. El fet d'agafar-loa a Chicago i deixar-lo a San Francisco encareix notablement el preu. La companyia Dollar serà qui ens llogui el cotxe allà. D'altres companyies com Alamo cobren només 250$ per retornar el cotxe en una altra ciutat però els preus del lloguer són més cars. Vaja, que una cosa va per l'altra.
En definitiva, el preu final serà de 1024euros per 28 dies de lloguer. Car? Econòmic? Raonable? ealquilerdecoches ha estat la pàgina més econòmica que nosaltres hem trobat. Gràcies al "Tot és possible", de RAC1" i dels seus oients que ens van donar indicacions sobre el tema.


- Entrades per als Chicago White Sox, equip de beisbol de la ciutat. El dia 28 de juliol tenim entrades per un partit a les 13h. Farà calor i suposo que estarem a ple sol. Interessant? Avorrit? Ja ho direm en el seu moment.


2 comentaris:

  1. Hola....
    Sóc l'altre meitat de la parella que anem a fer la super ruta més en un mes!!
    Només comentar-te, tot i que estàs a l'altre costat del pis i que el pis només té 50m, que l'Alex Cuenca ja m'ha contestat pel facebook i que mirarà de trobar-nos entrades per el dia 17 d'agost a través del seu amic.
    Un petó i fins molt aviat perquè ara vindré a molestar-te per dir-te que t'he posat un missatge al bloc
    Eva

    ResponElimina
  2. Ens agrada molt la pinta que fa aquest bloc.
    El seguirem amb molta atenció.

    Enric

    ResponElimina